apr 4, 2015

Arjan van der Werf

apr 3, 2015

Categories:

Gastlezingen Satsuma leerstoel: kunst en trein in een historisch perspectief

De laatste week van Maart was - zacht gezegd - 'druk'. Dit was ook de laatste week van de Japanse lentevakantie, voor het nieuwe academiejaar in Japan van start gaat. Twee gerenommeerde col

apr 3, 2015

Categories:

Lezing prof. Galan: "Le système éducatif au Japon" (LETT 08.16, di 21 apr 2015, 9 - 11u)

Dinsdag 21 april a.s. (9 - 11u) zal prof. Christian Galan (Université de Toulouse-le Mirail) een lezing geven over het onderwijssysteem in Japan. Alle studenten zijn van harte uitgenodigd om de lezing te komen bijwonen in de Justus Lipsiuszaal op de 8e verdieping van de Faculteit Letteren. De afdeling rekent op een fatsoenlijke opkomst.

apr 2, 2015

beurs/verblijf Tohoku University 2015-16: oproep aan kandidaten

Een nieuw samenwerkingsverband wordt binnenkort afgesloten tussen de KU Leuven en de Tohoku University. Bachelor (BA3) of masterstudenten met interesse voor een verblijf van een academiejaar met beurs aan Tohoku University (シーボルト養成プログラム) kunnen interesse kenbaar maken door een eenvoudige reactie op dit bericht.

apr 1, 2015

nieuw samenwerkingsakkoord Kobe University

Double Degree in Bachelor Japanologie is nu mogelijk. Eerste en tweede BA Japanologie in Leuven, derde en vierde jaar BA economie in Kobe = diploma BA Japanologie + diploma BA economie Kobe University. Interesse?

mrt 19, 2015

Arjan van der Werf

From anime to zen

Kyoto City and The Consortium of Universities in Kyoto are pleased to announce our recently launched study tour program, called " Kyoto Study Program - from Anime to Zen". This is a non-degree 2-week program offering students an excellent introduction to Japanese society and culture.

mrt 18, 2015

Klara Belmans

Theatervoorstelling Tanizaki, 28, 29 april Leuven

De Warme Winkel | Tanizaki  | 28, 29 april STUK, Leuven|

mrt 16, 2015

Hans Coppens

Japan-square filmfestival deze week

18-22 maart. Het enige festival over de Japanse film in Vlaanderen. Meer bepaald Gent. De moeite.

mrt 16, 2015

Hans Coppens

Jobbeurs Taal- en Regiostudies 1 april 2015

De opleidingen arabistiek en islamkunde, japanologie, Oude Nabije Oosten, sinologie, bedrijfscommunicatie en culturele studies en de SLO taal- en regiostudies organiseren op woensdag 1 april 2015 in samenwerking met de studentenkring Eoos een jobbeurs op de campus van de faculteit Letteren (Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven). Zowel alumni, masterstudenten als afstuderende bachelors zijn van harte welkom! Het programma zal bestaan uit twee luiken:

mrt 10, 2015

Kyushu University International Master's Program in Japanese Humanities

Masterstudenten met interesse in dit programma kunnen de Information and Application Guidelines komen inkijken in het bureau van prof. Vanoverbeke (Lett. 07.26). De deadline voor de aanvragen is 27 maart 2015.

mrt 10, 2015

gretl van ourti

3月21日 「日本料理とベルギービールのマリアージュ」

今月、3月21日にアントワープの日本料理店Les Saveurs De Yamadaと私、西中明日翔がコラボしてイベントを行います。 イベントは「日本料理とベルギービールのマリアージュ」です。 日本料理6種類のコースに私が選びました5種類のビールを合わせて楽しんでいただくというものです。   日時ー  3月21日(土) 19:00~ (日本語話そう会後に少しカフェで飲んでから向かう予定です) 場所ー Les Saveurs De Yamada 住所ー Kronenburgstraat 31, 2000 Antwerpen 会費ー €42 (日本料理6品のコース+ビール5種類+ミネラルウォーター) コース内容ー 前菜盛り合わせ                        汁物                        お刺身                        揚げ物                        メイン(魚、ごはん、お味噌汁)

feb 5, 2015

naoko sakurai

OJAD: Online Japanese Accent Dictionary

Beste student Op vrijdag 13 februari 2015 is er een workshop voor studenten Japans vanaf 19u tot 20u30. De lesgeefster zal aan de hand van de website "OJAD (Online Japanese Accent Dictionary)" uitleggen hoe je zelf je Japans accent kan inoefenen en verbeteren. Gelieve een tablet of computer mee te brengen. We hopen dat jullie er allemaal zullen zijn! 87th BNK Japanese Language Education Seminar “OJAD: Online Japanese Accent Dictionary

nov 13, 2014

Categories:

Concert Gaia Cuatro Koninklijk Conservatorium Brussel - 21 nov 2014 (20u)

Meer informatie vind je hier. Toegangsprijs voor studenten en bezoekers onder de 26 jaar is € 5,-.

nov 6, 2014

Categories:

symposium: future of industries (Nov 28th, Brussels).

Deindustrialisation has become a major concern for most of the OECD countries.

okt 28, 2014

Yukiko Yokohata

Kansai University EU Workshop en internationaal symposium

Naar jaarlijkse traditie organiseert Kansai University een EU Workshop (3 nov 2014 [10u40] Justus Lipsiuszaal) en een internationaal symposium (5 nov 2014 [9u30] Justus Lipsiuszaal).