jun 11, 2017

Dimitri Vanoverbeke

Euro-Asia Summer School

The European Union and East Asia are major actors in global governance. In a globalized world, the two regions are confronted with similar challenges, like financial instability, rising protectionism, human rights violations and poverty, that both require regional and global problem-solving. However, mutual knowledge of the European and Asian perspectives on these global issues and how they should be dealt with is often lacking. The main goal of the Summer School is to examine and compare how these major issues are being looked at both in the EU and in Asia.

mei 26, 2017

Ena Takeyama

Categories:

Library Activity (OOST-AZIATISCHE BIBLIOTHEEK)

May 22, 2017 - We had the last reading lesson (Modern Japans I, taalbeheersing) at the 'Oost-Aziatische Bibliotheek'. Students chose books to read.
Groep C met hun brieven uit Japan

mei 15, 2017

Briefuitwisseling met Japanse School

De studenten van het eerste jaar schreven allen een brief in het Japans naar kinderen van het 6de leerjaar van een lagere school in Takayama (Japan). Ze kregen elk een brief terug, waarop ze nog een keer terugschreven. Deze correspondentie-activiteit werd begeleid tijdens de lessen 'schrijven' en 'lezen'.
foto door Sanne Rietvelt - Videoconferentie Kansai University

mei 15, 2017

Videoconferentie Kansai University

Maandag 8 mei 2017 hielden de studenten van Japanologie samen met de studenten van Kansai University een video conferentie.

mei 12, 2017

Workshop Kalligrafie

Calligraphy experience (May 5th, 2017) The guest teacher: Yoshiko Kumazawa

mei 8, 2017

Categories:

International seminar: The Role of Buddhism in (inter)cultural Mediation and Dialogue

De faculteit Sociale Wetenschappen organiseert een internationale conferentie over boeddhisme op donderdag 18 mei. Professor Vande Walle leidt de namiddag sessie en Shaku Jinsen neemt deel aan het panelgesprek in de namiddag.

apr 28, 2017

Lezing door Prof. Dr. Pierre-François Souyri

Moderne sans être occidental   Le cas du Japon au XIXe siècle May 12th 2017, 16:00-18:00

apr 21, 2017

Workshop Japanese Business Culture

Op woensdag 10 mei 2017 zal er een workshop zijn over de Japanse business cultuur, gegeven door alumnus Olivier van Beneden van Japan Consulting Office.Plaats + uur : MSI 00.08  19u-21uAllen van harte welkom! Info over de workshop:An introduction to Japanese business culture Overall objectives are:. To be aware of our own cultural assumptions and preferences. To learn more about Japanese business culture and its impact on the workplace

apr 19, 2017

Categories:

Artikel in de Nikkei Shinbun over...

De rector van Kansai University, professor Shibai schreef een artikel in de Nikkei Shinbun van 13 april over..... onze professor Vanoverbeke!

apr 13, 2017

Aranya-dag 23 april 2017

Aranya-dag in het Zoniënwoud 23 april 2017 van 10u.00 tot 17u.00   Programma Inleiding door dhr. Dirk Raes Lezing Shaku Jinsen: Stilte stappen: over uiterlijke eenvoud en innerlijke rijkdom Lezing dhr. Jan Mertens: Vrijheid van Grenzen Stiltewandeling in het Zoniënwoud meer info

apr 6, 2017

Arjan van der Werf

Zeninitiatiedag: Komyodo Zenboeddhistisch Centrum Leuven

Zeninitiatiedag: Komyodo Zenboeddhistisch Centrum Leuven 14:00-17:00 Zaterdag 29 april 2017 Welkom - film - initiatie in zazen - vraag en antwoord Meer info hier en hier

mrt 28, 2017

Dimitri Vanoverbeke

Ontmoeting met filmregisseur Suo Masayuki

Tijdens een lezing over de participatie van de burger in de rechtbank aan Seijo University op 14 februari 2017, een onverwachte gast in het publiek... regisseur Suo Masayuki (Shall we dance? I just didn't do it! en vele andere prachtige films). Hij blijft belangstelling hebben voor justitie en was net nog lid van de commissie voor de hervorming van het strafprocesrecht waar hij met succes de verplichting van video-opnames van politieondervragingen van verdachten in een nieuw wetsvoorstel wist laten opnemen. Regisseur Suo in het midden, links prof. Suami (Waseda).

mrt 13, 2017

Yatalu

Categories:

Hoe kan ik meer Japans spreken?

Als je nog niet in Japan bent geweest, en zelfs als je er enkel even op vakantie bent geweest, heb je vaak nog weinig tot geen contacten met wie je Japans kan spreken. In het eerste en ook nog in het tweede jaar van japanologie had ik zelf vaak het probleem dat ik enkel spreken kon oefenen tijdens de lessen Japans, en dan nog voornamelijk tijdens de twee uurtjes kaiwa. Niet echt veel dus. Een belangrijke vraag die ik mezelf stelde, was dus: hoe kan ik vaker Japans spreken?

feb 27, 2017

Hans Coppens

The Golden Age of Robotics in Japon

Prof. Dr. Dimitri Vanoverbeke, cordially invites you to a lecture on The Golden Age of Robotics in Japon by Zaven Paré Tuesday, March 7, 2017 at 10 am University of Leuven, Faculty of Arts, MSI 02.08 The Japanese never stop endowing their unique beliefs and stories with form and life. Dolls, automatons, and lately robots, have successively played a part in this long filiations of singularly Japanese stories.

feb 27, 2017

Hans Coppens

Workshop: LAW AND THE CHALLENGE OF SHRINKING SOCIETY IN JAPAN

Thursday, March 9, 2017 at 2 pmFaculty of Arts, MSI 02.28 PRESENTATION 1: Inclusion and Seclusion in the Management of Public Space by Private Hands Narufumi KADOMATSU (Professor of Administrative Law, Kobe University)