jun 22, 2015

W.F. Vande Walle

Internship at Ars Musica

ARS MUSICAは2年ごとに開催されており、前回は昨年11月に開催され、次回は2016年11月に開催されます。2016年は日白友好関係150周年ということで、ARS MUSICAのDirectorのBruno Letort氏は、親日家であることから来年11月のARS MUSICAは日本をクローズアップするということで頑張っておられます。 今年の秋から週3回インターンシップで勤務可能な人材を現在募集中とのことです。 以下英文は先方が送ってこられた詳細です。本件に関心のあるインターンで勤務可能な学生さん等おられましたら、以下のARS MUSICAの事務局に電話又はメールで直接お問い合わせいただくよう、希望者の学生さんにご案内の程お願いできましたら幸いです。どうぞよろしくお願いいたします。   The internship at Ars Musica would consist of: - public relations with (Japanese) artists: e-mails, phone calls, demands for information etc.
Search Enging Optimization

mei 22, 2015

Anthony Mallants

Search Enging Optimization voor de wiki

Sinds kort heeft de wiki van Japanse geschiedenis een extensie bijgekregen, namelijk de WikiSEO-extensie. Met het gebruik van deze extensie kunnen we de wiki sneller laten opduiken in de zoekresultaten van onder andere Google. Maar hiervoor moeten we natuurlijk een klein stukje code toevoegen aan een artikel. Maar wat is SEO eigenlijk?

mei 8, 2015

Japan Times Archive trial

Vanaf vandaag hebben we voor twee maanden een proeftoegang tot de archieven van de Japan Times (1897-2013) en de reguliere Japan Times, zonder restrictie op het aantal artikelen dat kan worden bekeken. (hint: gebruik de datumoptie 'between' bij zoekacties in archives)

mei 5, 2015

Euro-Asia Summer School

Beste studenten, Een unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een zeer boeiende Summer School. Ongetwijfeld een uitstekende manier om je zomer in te vullen:

apr 28, 2015

Nele Noppe

Categories:

5 May: Lecture by Mrs. Tomomi Inada, Chairman of Research of the Liberal Democratic Party of Japan (LDP)

On May 5, the KU Leuven will welcome Mrs. Tomomi Inada, Chairman of Research of the Liberal Democratic Party of Japan (LDP). Ms. Inada will give a lecture about Japan-Belgium relations, Japanese politics, policies of the Abe administration, Abenomics, and the empowerment of women. Entrance is free, and anyone interested is very welcome to attend.

apr 24, 2015

apr 24, 2015

Categories:

Summer School in Nara Women's University: interessante voorwaarden!

Beste studenten, Graag aandacht voor het volgende bericht van onze partner Nara Women's University:

apr 4, 2015

apr 3, 2015

Categories:

Gastlezingen Satsuma leerstoel: kunst en trein in een historisch perspectief

De laatste week van Maart was - zacht gezegd - 'druk'. Dit was ook de laatste week van de Japanse lentevakantie, voor het nieuwe academiejaar in Japan van start gaat. Twee gerenommeerde col

apr 3, 2015

david de cooman

Categories:

Lezing prof. Galan: "Le système éducatif au Japon" (LETT 08.16, di 21 apr 2015, 9 - 11u)

Dinsdag 21 april a.s. (9 - 11u) zal prof. Christian Galan (Université de Toulouse-le Mirail) een lezing geven over het onderwijssysteem in Japan. Alle studenten zijn van harte uitgenodigd om de lezing te komen bijwonen in de Justus Lipsiuszaal op de 8e verdieping van de Faculteit Letteren. De afdeling rekent op een fatsoenlijke opkomst.

apr 2, 2015

beurs/verblijf Tohoku University 2015-16: oproep aan kandidaten

Een nieuw samenwerkingsverband wordt binnenkort afgesloten tussen de KU Leuven en de Tohoku University. Bachelor (BA3) of masterstudenten met interesse voor een verblijf van een academiejaar met beurs aan Tohoku University (シーボルト養成プログラム) kunnen interesse kenbaar maken door een eenvoudige reactie op dit bericht.

apr 1, 2015

nieuw samenwerkingsakkoord Kobe University

Double Degree in Bachelor Japanologie is nu mogelijk. Eerste en tweede BA Japanologie in Leuven, derde en vierde jaar BA economie in Kobe = diploma BA Japanologie + diploma BA economie Kobe University. Interesse?

mrt 19, 2015

From anime to zen

Kyoto City and The Consortium of Universities in Kyoto are pleased to announce our recently launched study tour program, called " Kyoto Study Program - from Anime to Zen". This is a non-degree 2-week program offering students an excellent introduction to Japanese society and culture.

mrt 18, 2015

Klara Belmans

Theatervoorstelling Tanizaki, 28, 29 april Leuven

De Warme Winkel | Tanizaki  | 28, 29 april STUK, Leuven|

mrt 16, 2015

Hans Coppens

Japan-square filmfestival deze week

18-22 maart. Het enige festival over de Japanse film in Vlaanderen. Meer bepaald Gent. De moeite.