Nippon Alumni Leuven (NA Leuven)

Nippon Alumni Leuven (NA Leuven) is de officiële vereniging voor afgestudeerden Japanse Studies aan de KU Leuven, opgericht in 2016 ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de opleiding. Organisatorisch valt NA Leuven onder koepel Alumni Letteren, dat op haar beurt onder Alumni Lovanienses valt. NA Leuven heeft ook een chapter in Japan om alumni daar bij elkaar te brengen.

Verder op deze pagina: onze activiteiten, hoe je op de hoogte kunt blijven van nieuwe evenementen en jobaanbiedingen voor Japanologen, hoe je officieel lid kan worden, hoe je als bedrijf sponsor van NA Leuven kunt worden, wie er in het bestuur zit, waar je ons terugvindt op sociale media, en hoe je contact kan opnemen.

 

ONZE ACTIVITEITEN

NA Leuven zet volop in op het ontwikkelen van een professioneel netwerk tussen alumni, studenten, en bedrijven. Wij helpen alumni om informatie te delen over interessante evenementen en professionele kansen (zie "Blijf op de hoogte" hieronder).

NA Leuven organiseert ook evenementen zoals de lanceringsavond en lezingen door alumni. Dit is een uitbreiding van de lezingenreeks die tot nu toe tijdens de les Business Japanese plaatsvond, en waarbij alumni met studenten hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt bespreken. Alumni die hierbij al aan bod zijn gekomen zijn onder andere Olivier Van Beneden (Japan Consulting), Maaike Vanderweghen (Japan Tobacco), Anthony Van Beneden (Komatsu), Bernard Spruytte (Panasonic), Geert Benoit/Heidi Van Hiel (Yamagata vertalingen), en Dominique Vanderhaeghen (FIT).

Suggesties voor andere activiteiten zijn van harte welkom. martial arts tornooi, concerten met Japanse muziekinstrumenten, convention (cosplay), een kwisavond, karaoke,… Neem zeker contact op met nippon.alumni@kuleuven.be als je ideeën hebt.

 

Blijf op de hoogte

Ben je alumnus of student van Japanse Studies aan de KU Leuven? Lees verder voor een voorsmaakje van wat je te wachten staat, en maak je alvast lid van de officiële Facebook-groep of de officiële LinkedIn-groep om het laatste nieuws niet te missen. Behalve voor aankondigingen gebruiken we die groepen ook om informatie te delen over jobaanbiedingen voor japanologen.

Blijf je liever via e-mail op de hoogte? Schrijf je in op onze mailing lists, naargelang je interesses. Je kan jezelf altijd gemakkelijk uitschrijven, of je voorkeuren wijzigen. Alle contactinformatie van alumni wordt in vertrouwen behandeld.

NA LEUVEN NEWS: Voor iedereen, vooral aankondigingen over evenementen en NA Leuven-activiteiten.

Email:

 

NA LEUVEN JOBS: Voor wie interessante vacatures zoekt of wil aanbieden.

Email:

 

 

Officieel Lid worden

Je kan sinds januari 2017 officieel lid worden van NA Leuven. Het lidgeld bedraagt 15 euro per jaar. Je kan je inschrijven via Alumninet of via de website van Alumni KU Leuven. Door lid te worden van NA Leuven geniet je ook van alle voordelen van Alumni Lovanienses.

Lid zijn van de Facebook-groep, Linkedin-groep, of de mailing lists blijft uiteraard altijd helemaal gratis.

 

Sponsor worden

De afgestudeerden van de opleiding Japanse Studies in Leuven staan al dertig jaar bekend bij bedrijven in België, Japan, en daarbuiten omwille van hun creativiteit, communicatievaardigheden, en grondige kennis van de Japanse taal. NA Leuven ondersteunt bedrijven die evenementen willen sponsoren en daarmee meer naambekendheid verwerven bij Leuvense alumni. Interesse? Neem contact op met nippon.alumni@kuleuven.be voor meer informatie.

 

Bestuur van NA Leuven

Erevoorzitter: Willy Vande Walle
Voorzitter: Klara Belmans
Penningmeester: Ingeborg Verplancke
Database-beheer: David de Cooman and Nele Noppe
Website en sociale media: Nele Noppe

 

SOCIALE MEDIA

NA Leuven is te vinden op Facebook en LinkedIn. Het Japanse chapter van NA Leuven heeft een eigen Facebook-pagina.

 

Contact

nippon.alumni@kuleuven.be

Bewaren

Bewaren

Bewaren